Waarom Afrikaanse kinderen niet huilen

12214616x 24. 05. 2013 1 Reader

Ik ben geboren en opgegroeid in Kenia en Ivoorkust. Ik heb vijftien jaar in Groot-Brittannië gewoond. Maar ik heb altijd geweten dat ik wil dat mijn kinderen (wanneer ik ze heb) naar Kenia worden gebracht. En ja, ik ging ervan uit dat ik kinderen zou krijgen. Ik ben een moderne Afrikaanse vrouw met twee universitaire diploma's, een vierde generatie werkende vrouwen in de familie, maar ik ben een typische Afrikaanse vrouw als het op kinderen aankomt. We hebben nog steeds de overtuiging dat we zonder hen niet heel zijn; kinderen zijn een zegen die dom zou zijn om te verwerpen. Het lijkt niemand aan te vallen.

Ik werd zwanger in Groot-Brittannië. De wens om thuis te bevallen was zo sterk dat ik mijn praktijk tijdens 5 maanden verkocht, een nieuw bedrijf opzette en verhuisde. Zoals de meeste zwangere moeders in Groot-Brittannië, heb ik de boeken over kinderen en opvoeding gelezen. (Later zei mijn grootmoeder dat baby's de boeken niet lezen en wat ze moeten doen is hun baby 'lezen'.) Ik heb herhaaldelijk gelezen dat Afrikaanse kinderen minder huilen dan Europeanen. Ik was nieuwsgierig waarom.

Toen ik terugkeerde naar Afrika, keek ik moeders en kinderen na. Ze waren overal behalve de kleinste binnen zes weken, je was vooral thuis. Het eerste wat me opviel was dat het, ondanks hun alomtegenwoordigheid, eigenlijk heel moeilijk is om de Keniaanse baby te 'zien'. Ze zijn meestal ongelooflijk goed ingepakt dan hun moeder (soms vader) zich aan zichzelf hecht. Zelfs grotere peuters aan de achterkant zijn beschermd tegen het weer door een grote deken. Je hebt geluk dat je naar je hand of been kijkt, om nog maar te zwijgen van je neus of oog. De verpakking is een soort imitatie van de baarmoeder. Baby's staren letterlijk naar de stress van de omringende wereld die ze binnenkomen. Het andere wat ik zag was een culturele aangelegenheid. In Groot-Brittannië moesten baby's huilen. In Kenia was het totaal het tegenovergestelde. Van kinderen wordt niet verwacht dat ze huilen. Als ze huilen, moet er iets vreselijk mis zijn; het moet onmiddellijk worden opgelost. Mijn Engelse schoonzus vatte het als volgt samen: "Hier houden mensen echt niet van het huilen van kinderen, toch?"

Het werd allemaal logischer toen ik eindelijk het leven schonk aan een grootmoeder die uit het dorp kwam. Eigenlijk huilde mijn baby behoorlijk veel. Boos en moe Soms vergat ik alles wat ik las en huilde. Maar voor mijn grootmoeder was de oplossing alleen: "Nyonyo" (koj ji). Dat was haar antwoord op elke piep. Soms was het een natte luier, of ik legde hem neer of moest me haasten, maar ze wilde gewoon aan haar borst zitten - of ze nu aan het eten was of gewoon naar plezier keek. Ik draag het meestal en slaap samen, dus het is slechts een natuurlijke uitbreiding van wat we hebben gedaan.

Eindelijk begreep ik het beruchte geheim van de vrolijke kamer van Afrikaanse kinderen. Het was een combinatie van tevreden behoeften, waarvoor een totaal vergeten moest worden van wat zou moeten zijn en een focus op wat er op dit moment gaande is. Het gevolg was dat mijn baby veel aan het eten was; veel vaker dan ik ooit heb gelezen uit de boeken en minstens vijf keer meer dan aanbevolen door sommige strengere programma's.
In ongeveer de vierde maand, toen de meeste stedelijke moeders begonnen met het introduceren van een degelijk dieet zoals aanbevolen, keerde mijn dochter terug naar de neonatale aanpak en vroeg om elk uur borstvoeding, waardoor ik totaal geschokt was. In de afgelopen paar maanden is de voedertijd langzaam aan het toenemen, zelfs toen ik begon met het af en toe nemen van patiënten zonder melk te laten druppelen of de verpleegster van mijn dochter te onderbreken om me te waarschuwen dat ze wil drinken.

De meeste moeders in de groep waar ik naartoe ging, hadden hun kinderen al gebotteld voor rijst en alle experts die met onze kinderen te maken hadden - dokters, en zelfs grondig, zeiden dat het goed was. Zelfs moeders moeten rusten. We waren heel blij dat we een bewonderenswaardige prestatie hebben geleverd toen we 4-manen exclusief borstvoeding gaven en ons verzekerden dat de kinderen in orde zouden zijn. Iets paste niet bij me, en hoewel ik aarzelend probeerde de papaja te vermengen (de vrucht die traditioneel in Kenia werd gebruikt toen ik werd gespeend) met de aangezogen melk en een mengsel van mijn dochter aanbood, weigerde ze het. Dus ik belde mijn grootmoeder. Ze lacht en vraagt ​​of ik opnieuw boeken lees. Ze legde me vervolgens uit dat borstvoeding allesbehalve eenvoudig is. 'Ze zal je vertellen wanneer ze klaar is om voedsel en haar lichaam te eten.'
"Wat moet ik dan doen?" Vroeg ik gretig.
"Doe wat je hebt gedaan, fuck."

Dus mijn leven vertraagde opnieuw. Terwijl een groot deel van mijn tijdgenoten keek uit naar omdat ik voeden watervogels rijst en geleidelijk aan de invoering van andere voedingsmiddelen, hun kinderen langer in slaap, werd ik was met mijn dochter 's nachts elk uur of twee en legde de dag aan patiënten die bij mijn terugkeer naar werk het gaat niet zo volledig als gepland.

Ik werd al snel per ongeluk een informele begeleiding voor andere stedelijke moeders. Ik overhandigde mijn telefoonnummer en ik hoorde mezelf vaak mijn telefoon beantwoorden tijdens de borstvoeding: "Ja, blijf hem gewoon voeden." Ja, zelfs als je ze gewoon hebt gevoerd. Ja, misschien kun je vandaag niet eens je pyjama veranderen. Ja, je moet nog steeds eten en drinken als een paard. Nee, nu is het waarschijnlijk niet het juiste moment om weer aan het werk te gaan als je het je kunt veroorloven om niet te gaan. "En ten slotte verzekerde mijn moeder:" Het zal gemakkelijker zijn. "Deze laatste claim was een hoop op hoop voor mij omdat het nog steeds voor mij was het was niet eenvoudiger.

Ongeveer een week voordat mijn dochter 5 maanden was, zijn we naar Groot-Brittannië gegaan voor een bruiloft en hebben ze haar ook voorgesteld aan familie en vrienden. Omdat ik een paar andere taken had, had ik geen moeite om haar voedingsplan te houden. Ondanks alle gênante blikken van veel vreemdelingen, toen ik mijn dochter op openbare plaatsen verpleegde, kon ik geen openbare ruimtes gebruiken voor borstvoeding omdat ze meestal aan toiletten waren gekoppeld.

De mensen met wie ik aan de bruiloft tafel zat, zeiden: "Je hebt een gelukkige baby - maar ze drinkt vaak veel." Ik was stil. En een andere dame voegde eraan toe: "Maar ik heb ergens gelezen dat Afrikaanse kinderen niet erg huilen." Ik kon het niet laten lachen.

Het wijze advies van mijn grootmoeder:

 1. Bied borst elke keer dat de baby rusteloos is, zelfs als u ze net eerder hebt gevoerd.
 2. Spi het met hem. Vaak kun je je borsten aanbieden voordat de baby wakker wordt en hij sneller weer kan slapen, en ben je meer ontspannen.
 3. Houd altijd een fles water bij de hand om te drinken en voldoende melk te hebben.
 4. Borstvoeding begrijpt uw ​​primaire taak (vooral in perioden van plotselinge groeiversnelling) en stelt mensen om u heen in staat om zoveel mogelijk voor u te doen. Er zijn weinig dingen waar ze niet op kunnen wachten.
 5. Lees je baby, geen boeken. Borstvoeding is niet eenvoudig - het gaat op en neer en soms in cirkels. De behoeften van je kind zijn de grootste expert.

J. Claire K. Niall

Vergelijkbare artikelen

12 reacties op "Waarom Afrikaanse kinderen niet huilen"

 • Jablon zegt:

  Het artikel komt volkomen absurd "en niets. - de munt is naakt. Een normale Europese moeder zuigt ook en maakt geen 'heroïsche' conclusies. Trouwens, een gewone Europeaan heeft geen assistent om haar te waarschuwen om het kind te infecteren. Ik begrijp dat als iemand met een keizersnede bevalt, ze geen melk heeft, maar nog steeds een klein percentage van haar ouders.

 • Lussenmaker zegt:

  Hoe rust verzekerd moeders - verschrikkelijk.
  Mensen hebben tegenwoordig echt rust nodig, maar de rest die mensen nodig hebben is een mentale rust - ons brein is overbelast en heeft rust nodig, geen buste.

 • jana zegt:

  Ik had mijn dochter een jaar en een tijdje borstvoeding gegeven, maar om de reden stopte ik niet omdat ik geen melk had, maar ik moest werken. Ik woon in Engeland en mijn zwangerschapsverlof is slechts een jaar geleden dat ik 2 weken voor de geboorte bijwoonde! Het was geen eenvoudige 3 x per nacht om door te verwijzen en borstvoeding te geven en een ochtend in 6.00 om naar het werk te gaan
  Welnu, ik denk dat ik de Beruska gaf wat ik kon in de waaier van mogelijkheden

 • Monika zegt:

  Ik heb ook een dochter gezogen die bang was voor 4-jaren. Het speet me een beetje om "vast te houden", maar vandaag kan ik zeggen (het is 24let) het is een gezonde, zelfverzekerde en onafhankelijke jongedame en we hebben een erg leuke relatie. Net zoals iemand hier heeft geschreven ... van momenten van nabijheid, liefde ... dat is gewoon onherhaalbaar. Zelfs vandaag herinnert haar dochter zich met een glimlach hoe ze op elk moment en waar ze dacht op mijn schoot en onder het shirt trok. Ik ben nogal verlegen, maar ik zie niet hoe mensen op een vreselijke manier in de borst van de moeder kunnen worden gezien. Is dit de meest natuurlijke vorm van "voeden", dus waarom gedraag je je zo hypocriet?

 • C. zegt:

  Dus voor mij was advies - Koj - in verband met het feit dat de baby niet huilt, nutteloos. De kleine huilt liever meer. Ze is van streek sinds de borstvoeding. Zwaar ingeslikt, ze slikte veel lucht door, had een gevoelige buik. Ze was in staat om meerdere keren te rijden na het geven van borstvoeding (zelfs na enkele uren).
  Bovendien zou het mengen van de ongekookte en nieuwe melk haar buik zeker meer pijn doen, dus dit advies kan niet voor iedereen zijn.
  Voor mij is het nogal grappig, want hoe minder borstvoeding, hoe minder huilen. Ondanks het feit dat ze geen borstvoeding nodig had en enthousiast was over het nieuwe dieet. Zelfs als ik stopte met haar borstvoeding in een half jaar, zou het haar niets schelen als ze dat was :)

 • tina zegt:

  Ik vraag me af of 3 jaren alleen maar voedt of voedt?

  • Sueneé zegt:

   Ongeveer een half jaar is het kind geïnteresseerd in wat je op het bord hebt. :) Maar hij geeft hem een ​​borst zo vaak als hij wil.

 • Viky zegt:

  Ik moest lachen om het artikel ... in september stelde 2014 mijn derde kind uit. Ze waren jarenlang 3 en gingen naar de kleuterschool. Twee oudere kinderen geven ook tot drie jaar borstvoeding. Het advies van grootmoeder is waar, ik voeg alleen mijn observaties toe: terwijl onze leeftijdsgenoten na gedwongen vaccinaties aan kalmte of verhoogde temperaturen leden, hebben we vaker borstvoeding gekregen. Ik denk dat het geen melk was, maar het contact. En nog een ding - sinds mijn jeugd heb ik verschrikkelijke migraine gehad die geen remedie voor neurologie heeft gevonden. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding was het geweldig. Dus - lees je kind en lees jezelf.

 • Misa zegt:

  Hallo Vando, je bent echt goed! bewondering ....
  En hoe deed je het toen je borsten pijn deden? Of heeft ze je pijn gedaan?
  Bedankt

  • Lussenmaker zegt:

   borsten doen pijn als ze worden gegoten, maar ze worden gegoten als ze niet vallen - niet?

  • Lussenmaker zegt:

   De baby moet zelfs 's nachts worden verzorgd, omdat deze geen 24-cyclus per uur heeft maar een kortere cyclus heeft. 'S Nachts worden ze vaak wakker, en integendeel slapen ze overdag - het is geen stoornis, maar alleen dat het kind zou passen bij een planeet die veel kortere dagen en nachten zou zijn.
   Aardse dagen en nachten zijn te lang.

   Als de moeder besluit 's nachts geen borstvoeding te geven - ze beschadigt zichzelf omdat ze pijnlijke borsten heeft - en de baby heeft' s nachts honger.

 • vanda karolyi zegt:

  bravo, bravo, bravo! precies zoals ik zou moeten hebben en ik zal mijn dcerou.kojila moet ik let.do 4 2 jaar elk hodinu.bylo's soms vermoeiend, maar zo mooi untimni momenten, we hebben echt genoten van de obe.divali veel wat we doen Ik heb haar nog nooit achteraan op haar achterkant gezien. Het is 8 en het is het meest perfecte en het meest lastige wat ik weet, en het is allemaal verdomd, odsuzovali.rikali bekritiseerd en dat ik blazen.a ik wist dat je de behoeften van uw kind en niet een hersenloze toespraak van vreemden Laura wist het niet volgen en wist niet hoeveel het moest STEC stesti.jenom om gewoon met mamou.vubec niet ziek is altijd lachend, zelfverzekerd, verankerd, en zeer waardig moeders-at chytra.takze zal je eigen hart te vertellen wat goed is voor uw dite.je namelijk voor altijd verbinden met de andere extra-low lieverd is!

Laat een reactie achter